Топ-5 місць на Дерибасівській, де можна зігрітися глінтвейном

Настали перші осінні холоди, коли хочеться закутатися у теплу ковдру, переглянути нові сезони улюбленого серіалу або почитати книжку. Але для тих, хто, незважаючи на сиру погоду, не хоче сидіти вдома, є заняття цікавіше – відкрити сезон глінтвейну

Топ-5 місць на Дерибасівській, де можна…
Фото: korysno.pro

Вулиця Дерибасівська – одна із головних вулиць Одеси, мало який турист не заходить сюди прогулятися. Також тут полюбляють погуляти і одесити. Оскільки осінь не зовсім тепла пора року, то під час прогулянки може захотіти зігрітися, будь то чашка чаю або келих глінтвейну. Кореспондент сайту Depo.Одеса склав список з ТОП-5 закладів на Дерибасівській, де готують найдорожчий та бюджетний глінтвейн. 

Wine&Pillow 

Це кафе, розташоване при чотирьох зірковому готелі, відкрилося у центрі Одеси лише пів року тому. Воно небагатолюдне, з французькою музикою і неспішною молодою барменшою. Глінтвейн тільки з'явився у меню і коштує 65 грн, подається з медом і цедрою апельсина. Якщо комусь пощастить потрапити до кафе у день, коли буде день народження у когось із власників закладу, то його обов'язково пригостять солодощами.

Де: Дерибасівська, 26. 

Час роботи: цілодобово. 

Львівська майстерня шоколаду

Заклад існує з 2012 року, славиться своїм, здебільшого, молочним шоколадом, та затишною атмосферою, тобто дуже сімейний, а тому тут готують тільки безалкогольний глінтвейн. І коштує він не дешево – 74 грн за 175 г келих. Пряний напій готується з малиною, чорною смородиною, яблуком, апельсином, корицею та гвоздикою. Варто додати, що тут грають класичні французькі мелодії, а працівники закладу розмовляють тільки українською, що для одеських кафе та ресторанів поки що, нажаль, рідкість.

Де: Дерибасівська, 31. 

Час роботи: 10:00-22:00.

Наливки зі Львова

Це маленький заклад, де, як то кажуть, тільки-но і наливають солодкі алкогольні напої. Але заходять сюди і на каву зігрітися. Меню у закладі немає, за словами бармена, 200 г глінтвейна коштує 75 грн. Напій готується з білого чи червоного напівсолодкого вина, до якого додається наливка за смаком, а їх там майже сотня, спеції, яблуко та апельсин. Одним словом – головне забрати звідти ноги, що не всім вдається.

Де: Дерибасівська, 31.

Час роботи: 11:00 – 23:00

Kinza

Це не дешевий, великий грузинський ресторан, де меню складається з традиційних грузинських закусок, салатів, супів, хінкалі, хачапурі, великого вибору м'ясних і рибних страв, а також десертів. У меню бару є асортимент грузинських вин різних виробників, з яких готується гарячий напій трьох видів. Так, глінтвейн лемонграс з малиною готується з білого сухого вина, сиропу Лемограс, малинового пюре та лимону. Він коштує 98 грн, але це за 300 г. Класичний глінтвейн на білому чи красному сухому вині, з додаванням спецій, меду, лимону та айви пропонують за 89 грн. А от безалкгольний напій вже дорожчий – 98 грн. 

Де: Дерибасівська, 31.

Час роботи: 12:00 – 00:00.

Наш Блінок

Це фаст-фуд, розташований на так званій ярмарці у самому центрі Одеси. Тут можна спробувати бюджетний келих у паперовому стаканчику і залишитися в живих. Готують тут глінтвейн як на червоному, так і білому виноматеріалі, але з додавнням спецій та меду смакує усе це цілком стерпно. Ось порядок цін: 20 грн – 180 г стаканчик, 30 грн – 250 г, 40 грн - 350 г, 50 грн – 450 г.  

Плюси – дешево та швидко, мінуси – все це на вулиці, де немає змоги помити руки, сходити у ще якісь доречні місця та цілком розслабитись, але якщо людина кудись поспішаєте, а треба зігрітись і поліпшити настрій – це воно. 

Де: Дерибасівська, 25.

Час роботи: 08:00- 01:00.

Якщо ви вирішили, все ж таки, залишитися вдома і приготувати глінтвейн разом з друзями, то для цього вам знадобиться: 1 пляшка червоного сухого вина, гвоздика – 4 шт, палички кориці – 3-4 шт, часточки лимона/апельсина – 3-4 шт, мед –2-3 столові ложки. Виливаємо вино у кружку, ставимо на вогонь. Додаємо усі інші інгредієнти, перемішуємо. Коли почне йти пар, знімаємо з вогню і даємо настоятися глінтвейну ще пару хвилин під закритою кришкою. Подавати напій треба гарячим, прикрасивши дольками цитрусових і корицею.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Одеса

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"