Суп, кекси та фокачча: Три смачні страви з гарбуза

Гарбуз є одним із символів Хелловіну, тож нині особливо актуальний. Але з цього овоча можна приготувати чимало смачних та корисних страв, які будуть до душі навіть тим, хто не святкує Хелловін

Суп, кекси та фокачча: Три смачні страви…

Depo.Одеса склало добірку страв з гарбуза, рецептами яких поділилися в Instagram одеські фудблогери та шанувальники здорового харчування.

Гарбузовий крем-суп

Інгредієнти: гарбуз – 200 г, куряча грудка – 100 г, цибуля – 1 шт., сіль та спеції (перець горошком, куркума, лавровий лист) – за смаком.

Спосіб приготування. Відварити куряче філе разом із цілою цибулиною, перцем та лавровим листком. Окремо відварити гарбуз. Варене куряче філе подрібнити у блендері, потім окремо подрібнити у блендері гарбуз. Змішати подрібнені філе, гарбуз та додати бульон, у якому варилася курка. Ріднину додавати у залежності від того, яку ви хочете мати консистенцію – рідше чи густіше. Наостанок додати у суп сіль та куркуму. За бажанням можна додати і інші спеції.

Гарбузові кекси

Інгредієнти: гарбуз сирий – 200 г, яйця – 2 шт., арахісова паста – 50 г, цукор – 5 ст. л. або любий сироп – 50 мл, екстракт ванілі, молоко звичайне або рослинне до 100 г, овсяні пластівці або мука – до 100 г, кориця – 1 ч. л., імбир мелений – 1/4 ч. л., сіль – 1/4 чл. л., розпушувач – 1/2 ч.л.

Спосіб приготування. Гарбуз порізати на кубики, додати трохи молока та перемолоти у блендері. Додати яйця і перемішати, потім потім додати спеції, арахісову пасту, ще раз перемішати і наостанок додати муку або пластівці. Маса має бути по консистенції як сметана, тому останній інгредієнт потрібно додавати порціями та дивитися на густоту тіста. 

Коли тісто буде готовим, змазати форми вершковим маслом або олією, заповнити майже повністю і випікати у духовці протягом 25 хвилин при температурі 180°С. Готовність перевіряти зубочісткою.

Автор: Аліса Купер

Гарбузова фокачча з оливками та розмарином

Інгредієнти: гарбузове пюре – 1 стакан, борошно – 500 г, сухі дріжді – 1 ст. л., оливкова олія – 4 ст. л., сіль – 1 ч. л., вода – 200 мл, оливки –  100 г, гілочка свіжого розмарину.

Спосіб приготування. Спочатку необхідно зробити опару. Для цього у 100 мл теплої води розвести дріжді, додати цукор та 100 г борошна. Перемішати та залишити на пару годин. За цей час опара має добре збільшитися в об'ємі. В опару влити воду, що залишилася, олію, гарбузове пюре і поступово ввести муку. Тісто замісити та залишити його на 12 годин, можна навіть на добу. Його необхідно буде декілька разів перемісити. Коли час вийде, змастити форму олією та викласти у неї тісто, після чого розрівняти його руками рівномірно по всій формі. Залишити тісто на 30 хвилин, щоб воно піднялося, а потім вдавити мокрими руками у нього половинки оливок, зверху розкласти розмарин та присипати морською сіллю. Після цього поставити форму у розігріту до 180°С духовку та випікати 35 хвилин. Подавати з оливковою олією.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от @victoria_dubonos

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme