Повний розковбас: У столиці ковбаси на Одещині влаштували фестиваль

Райцентр Любашівка, що в Одеській області, можна вважати спражньою столицею ковбаси, тут її не тільки виготовляють, а й влаштовують на її честь фестивалі

Повний розковбас: У столиці ковбаси на О…

Два дні поспіль на в'їзді до смт Любашівка гудітиме третій ковбасний фестиваль-ярмарок "Любашівка – столиця української ковбаси". Варто зауважити, що у неділю, 29 вересня, Любашівка ще й відзначатиме свій день народження і цього дня оберуть найдовшу ковбасу на фестивалі. А поки що кореспондент Depo.Одеса, який побував на фестивалі, розповів про все, що довелося побачити цього дня.

Зранку на в'їзді до Любашівки почали готуватися до фестивалю: прикрашали локації, готували майданчики для виступів артистів та фотозони для бажаючих зробити світлини на пам'ять. Варто зауважити, що організатори продумали все дуже добре, навіть встановили на фестивальній території біотуалети та урни для сміття, а за порядком на святі від самого початку слідкували правоохоронці. 

Учасники фестивалю готувалися до офіційного відкриття, яке було заплановане на 12:00. Хтось оформлював свою ятку, хтось вже готував смалоки для гостей свята, а дітлахи з цікавістю спостерігали за маленькими поросятами, які мали взяти участь у поросячих перегонах. Любашівці раділи погоді, кажуть, як на заказ: тепло та сонячно.

Учасників та гостей на святі було чимало. Свою продукцію представили виробники ковбас не тільки з Любашівського району, а й з інших куточків області та України. Наприклад, на свято приїхали гості з Прикарпаття та Сум. Народні майстри на фестиваль привезли свої твори: тут були і вишивальниці, і бджолярі, і ремісники, і представники інших видів народньої творчості.

Додамо, що ковбаси було дійсно багато та на різний смак, проте ціни на деякі види копчених ковбас "кусалися" – 220-270 грн за кілограм. Проте виробники кажуть, що це не дорого, адже їхній товар виготовлений тільки з натуральних продуктів без використання різноманітних барвників, згущувачів та іншої хімії. Щоправда, ділитися рецептами своєї ковбаси виробники не стали, кажуть, що це сімейні рецепти, не призначені для розголошення.

На різних локаціях гостей фестивалю розважали музики, а місцеві творчі колективи представили театралізовані виступи.

Кожен охочій міг взяти участь у майстер-класах, смачно поїсти, подивитися виступи артистів та поспілкуватися. Окрім ковбаси на фестивалі можна було придбати випічку, бутерброди, гарячі страви тощо. Чималого інтересу викликали картина, зроблена з м'ясо-ковбасних продуктів та торт із сала.

Сьогодні, 28 вересня, свято триватиме до самого вечора, а завтра з 13 години знову відкриються ятки, знову лунатиме музика і все завершиться святковим фейєрверком та дискотекою. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Одеса

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook