Одесити на харчі витрачають більше, а калорій споживають менше за середньостатистичного українця

Оприлюднено дані статистики за 2020 рік щодо споживання продуктів харчування на Одещині

Олена Кравченко
Шеф-редактор регіональної редакції Depo.Одеса
Одесити на харчі витрачають більше, а ка…

Про це повідомляє Depo.Одеса, посилаючись на дані ГУ статистики в Одеській області. 

Відповідно до статистичних даних, у 2020 році витрати жителів Одещини на купівлю продовольчих товарів та оплату харчування поза домом становили 55,3%, в той час, як у середньому по Україні цей показник становить 51,6%. Енергетична цінність середньодобового раціону населення області у порівнянні з середньою по Україні є нижчою на 9,2%. Житель Одещини у середньому споживав 2599 ккал на добу. 

Повідомляється, що найбільшу частину сукупних витрат на харчування домогосподарства витрачали на придбання м’яса і м’ясопродуктів – 24,8%,  молока, сиру та яєць – 15,0%, хліба і хлібопродуктів – 14,5%, овочів, включаючи картоплю – 12,9%.

Також в ГУ статистики в Одеській області зазначили, що у порівнянні з попереднім роком зросло споживання фруктів, ягід, горіхів, винограду на 40,5%, овочів та баштанних – на 8,0%. Молока і риби стали вживати менше.  Споживання молока впало на 23,9%, риби та рибопродуктів – на 17,6%, олії та інших рослинних жирів – на 15,4%, цукру – на 8,3%, картоплі – на 7,0%. Споживання м’яса і м’ясопродуктів та яєць залишилось на рівні попереднього року.

Раніше повідомлялося, що служба порятунку Одещини показала, як допомагали побитому градом Подільському району

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme