Чому краще готувати самотужки, ніж труїтися кулінарією з супермаркетів

Краще знати, де, коли і у яких умовах були приготовлені страви для вашого столу

Чому краще готувати самотужки, ніж труїт…

Майже протягом тижня в Одесі триває розслідування справи про отруєння великої кількості одеситів тортом "Наполеон", який вони всі купували у супермаркетах однієї з торгівельних мереж міста. З кожним днем кількість постраждалих від такого десерту зростала і на даний час перевалила за 72 особи.  При цьому, як Depo.Одеса повідомили епідеміологи, понад чверть загального числа тих, хто отруївся, складають діти.

Проведене розслідування вже показало, що джерелом зараження став цех, де виробляли кондитерську продукцію для магазинів "Обжора", розташований в селі Усатове під Одесою.

Вдалося з’ясувати і те, що гігієнічні вимоги при виготовленні були порушені, а у трьох працівників знайшли сальмонелу. Наявність інфекції підтвердили і кондитерські вироби, які на аналіз надала одна з пацієнток. В даний час поліція розслідує досудову справу про порушення норм виробництва.

На жаль, це не перший та не єдиний такий випадок в одеських супермаркетах. Так, ще у квітні 2016 року одеситів обурило фото, на якому було видно, як в одному з супермаркетів міста по тортах бігало мишеня. Трохи пізніше мешканці міста помітили, що в іншому супермаркеті продають прострочений товар з тарганами,  і в акваріумі плаває дохла риба. І це тільки невелика кількість таких випадків, які були зафіксовані.

Крім того, сьогодні мало для кого є таємницею, куди у великих магазинах частіше за все потрапляють продукти, термін придатності яких вже закінчується, а іноді – взагалі закінчився. Це відділ кулінарії. Саме тут покупці, у яких банально немає вільного часу для приготування їжі або ті, у кого відсутні бажання чи можливості готувати для себе і сім’ї, купують вже готові салати та другі страви. Чи замислюються вони над тим, з яких саме продуктів та у яких умовах готувалися ці "смаколики", які фактично можуть з гордістю носити звання "фастфуду". Звісно виключенням у цьому випадку не можуть бути і десерти. Окрім якості інгредієнтів та умов приготування, важливим для страв такої категорії є і подальші умови зберігання готового продукту у самому супермаркеті.

Логічним стає питання - як пересічним громадянам можна уникнути харчового отруєння готовими стравами та продукцією з прилавків?

Тут як не крути, але простіше за все буде приготувати смачні страви самотужки, знати, що саме ви додавали у свої кулінарні шедеври та бути впевненими у тому, що новорічні свята ви не проведете у інфекційному відділені міської лікарні. Тим більше, що спільне приготування смачних домашніх страв та десертів у затишку своєї оселі та у колі близьких людей може стати найкращою "вишенькою на торті".

Все новости Одессы читайте на Depo.Одесса

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme