Одесити на харчі витрачають більше, а калорій споживають менше за середньостатистичного українця

Оприлюднено дані статистики за 2020 рік щодо споживання продуктів харчування на Одещині

Олена Кравченко

Про це повідомляє Depo.Одеса, посилаючись на дані ГУ статистики в Одеській області. 

Відповідно до статистичних даних, у 2020 році витрати жителів Одещини на купівлю продовольчих товарів та оплату харчування поза домом становили 55,3%, в той час, як у середньому по Україні цей показник становить 51,6%. Енергетична цінність середньодобового раціону населення області у порівнянні з середньою по Україні є нижчою на 9,2%. Житель Одещини у середньому споживав 2599 ккал на добу. 

Повідомляється, що найбільшу частину сукупних витрат на харчування домогосподарства витрачали на придбання м’яса і м’ясопродуктів – 24,8%,  молока, сиру та яєць – 15,0%, хліба і хлібопродуктів – 14,5%, овочів, включаючи картоплю – 12,9%.

Також в ГУ статистики в Одеській області зазначили, що у порівнянні з попереднім роком зросло споживання фруктів, ягід, горіхів, винограду на 40,5%, овочів та баштанних – на 8,0%. Молока і риби стали вживати менше.  Споживання молока впало на 23,9%, риби та рибопродуктів – на 17,6%, олії та інших рослинних жирів – на 15,4%, цукру – на 8,3%, картоплі – на 7,0%. Споживання м’яса і м’ясопродуктів та яєць залишилось на рівні попереднього року.

Раніше повідомлялося, що служба порятунку Одещини показала, як допомагали побитому градом Подільському району

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Одеса