На Одещині солдатів годували неякісними сухпайками

В соціальній мережі сколихнула скарга військовослужбовців ЗСУ, щодо невстановлених частин тваринного походження в сухпайках, виданих на полігоні в 59 ОМПБр

Depo.
19 травня 2017 16:07
ФОТО: depo.ua

Одеська ветеринарна лабораторія встановила, що сухпайки, які отримують військовослужбовці однієї з військових частин, не відповідають вимогам Державних стандартів України, пише Depo.Одеса з посиланням на прес-службу Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України.

Міністр оборони України Степан Полторак негайно відреагував та доручив розібратись та покарати винних у даній ситуації.

Для проведення перевірки якості та вмісту сухпайків долучили Одеську ветеринарну лабораторію, яка встановила наступне: консерви м'ясні "Сніданок туриста (яловичина)", виробник ТОВ "Коляда-2016" (виготовлені 16.08.2016), не відповідають вимогам за показниками "Масова частка м'яса і жиру" та "Масова частка жиру", та мають порушення маркування, так як маркувальні знаки на кришці нанесені неякісною фарбою. Також не відповідають вимогам за показником "Зовнішній вигляд" - м'ясні консерви "Сніданок туриста (яловичина)", виробник ТОВ ТПК "Грін Грей" (виготовлені 01.08.2016).

У зв'язку з цим вимогам ДСТУ, Тил ЗСУ зобов'язало командира частини В 4050 повернути усі сухпайки з консервами вищевказаних виробників постачальнику.

У відомстві пояснили, що сухпайку, частину яких отримали за заявкою командира, отримані окремо від договору поставки, без дотримання процедури закупівлі, а просто по заміні продуктів щоденного раціону на прохання командира цього підрозділу.

"Хочемо підкреслити, що постачальник сам проводив лабораторні аналізи і сертифікацію без участі Міноборони та сам несе всю відповідальність за поставлений товар згідно з чинним законодавством", - зазначили у відомстві.

Більше за життя Одеси та області таки читайте на Depo.Одеса